maandag 3 december 2012
0 reacties

Met een positief gevoel op weg naar succes!

10:22
Shawn Acher heeft onderzoek gedaan naar succes hebben en gelukkig zijn. Erg herkenbaar is hetgeen hij gevonden heeft. Uit zijn onderzoek blijkt namelijk dat de meeste mensen succesvol proberen te worden door harder te werken. Hoe harder we werken hoe succesvoller we denken te worden. Tenminste dat denken we, maar de werkelijkheid is waarschijnlijk dat we dan weer een nieuwe definitie voor succes stellen en dus ook voor gelukkig zijn.

Uit Shawn zijn onderzoek blijkt dat het juist veel beter andersom werkt. "Happiness leads to success." Op het moment dat mensen zich gelukkig voelden bleken ze slimmer, meer energie te hebben en creatiever. Het brein werkte zelfs 30% productiever bij mensen die zich positief voelden dan bij mensen die zich negatief of gestrest voelden. Dus als we ons brein gelukkig maken, werken we een stuk efficiënter en zijn we succesvoller. Dat klinkt goed, toch!

Ik ga de rest niet verklappen, maar als je wilt weten hoe je je geluk kan vergroten is het filmpje zeker de moeite waard. Één van zijn tips deed me trouwens denken aan deze blog van Ryan: 366 Random Acts of Kindness.




0 reacties:

Een reactie posten

 
Toggle Footer
Top