donderdag 14 februari 2013
0 reacties

Wat doe je als je weer terug bij af bent?

11:54

Wanneer je allerlei ideeën en verschillende aanpakken geprobeerd  hebt om iets op te lossen, kan het frustrerend zijn als het uiteindelijk tot niets leidt. Het voelt alsof je weer terug bij af bent.

Terwijl het juist een eye-openend moment kan zijn!

Blijkbaar hebben alle bewandelde wegen niet geleid tot het doel wat je in ogen had. Het is tijd om terug te gaan naar je schetsboek. Dit is ook wat Marny zich realiseert in seizoen 2 van girls wanneer ze ontslagen is en haar sollicitaties niet tot een nieuwe baan leiden. “I have to go totally back at the drawing bord here.”

Ja, dat is precies wat ik jou aanraad!

Probeer je doel voor ogen te nemen en buiten de normale regels te denken. Wat zou je echt graag willen? Kijk tijdschriften door en knip plaatjes uit die je inspireren. Je mag alles opschrijven en uitknippen wat je tegenkomt en inspireert. Het schetsboek betekent immers dat je weer terug gaat naar het gedeelte waarin je out of the box mag denken. Je begint vanaf blanco.

Ken je Pinterest?

Pinterest is net als Facebook en LinkedIn ook een sociaal media netwerk. Alleen werkt Pinterest met voornamelijk plaatjes. Je zet op je eigen pagina (bord) alle plaatjes die jou inspireren, dit noemen ze pinnen. Het resultaat is je eigen 'schetsboek' die je om de zoveel tijd kan aanpassen.

Misschien bedenk je wel iets heel nieuws, iets waar je anders nooit opkwam!

Het schetsboek kan altijd leiden tot nieuwe mogelijkheden. Dingen die je eerder niet voor ogen zag. Bovendien is het goed om te realiseren dat iedereen terug bij zijn schetsboek komt. De vraag is: neem je er ook de tijd voor? 

Succes, laat me weten wat er in jouw schetsboek staat! 
Next
This is the most recent post.
Oudere post

0 reacties:

Een reactie posten

 
Toggle Footer
Top