vrijdag 1 februari 2013
0 reacties

Hoe iemand opeens sullig voor paal staat.

19:56
Al fietsend kom ik op een gegeven moment bij een verkeerslicht. Een man aan de andere kant van de weg drukt een aantal keer vrij sullig op de 'knop' van het stoplicht. Ik moet lachen omdat ik zijn gedrag herken, maar het er tegelijkertijd vrij onnozel uitziet.

De knop die het meest gebruikt wordt bij een stoplicht is rond en zwart met een stalen knop, die je gewoon in moet drukken. Heel simpel en je ziet resultaat van je actie. Naast de reguliere knop heb je ook nog zo'n geel geval. Hier zitten kleine gaatjes in en is het de bedoeling dat je je hand erop legt. Bij beiden krijg je feedback. Bij een knop voel je dat je hem niet verder in kan drukken en bij het gele geval krijg je feedback door de letters die oplichten.

De man van vanochtend had het raadselachtige oranje geval (zie foto). Ken je deze 'knop' bij stoplichten? Deze is echt hilarisch, omdat hij afwijkend gedrag oproept. De 'knop' wordt voornamelijk bij oversteekplaatsen voor voetgangers gebruikt. Het is diegene die je niet kan indrukken, maar waar bij staat: 'hier aanraken'. En het heeft zo'n rond vlak. Ook al raak je het vlak aan er gebeurt niks. Wat er vaak toe leid dat je het nog maar eens aanraakt en nog maar eens.

De reden dat je uiteindelijk sullig op dat ding staat te drukken is dat er geen feedback komt. Het probleem van geen feedback krijgen is dat het je onzeker maakt. Je weet namelijk niet of je aanraking tot het gewenste resultaat zal leiden (een groen stoplicht) of dat je uiteindelijk nog langer staat te wachten.

Let maar eens op de volgende keer dat je het oranje geval tegen komt!

0 reacties:

Een reactie posten

 
Toggle Footer
Top